USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

Kavaklıdere’deki özel muayenehanesinde Ankara, Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerince ziyaret edilen Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI konuklarıyla uzun uzun sohbet ederek bir yandan hasret giderd

Kavaklıdere’deki özel muayenehanesinde Ankara, Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerince ziyaret edilen Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI konuklarıyla uzun uzun sohbet ederek bir yandan hasret giderd
14-02-2013 10:27
Google News

Kavaklıdere’deki özel muayenehanesinde Ankara, Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerince ziyaret edilen Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI konuklarıyla uzun uzun sohbet ederek bir yandan hasret giderdi bir yandan da Niksar’daki gelişmeleri değerlendirerek kentsel kalkınmada yeni hedeflere dikkat çekti. 

 

Mustafa Kemal ATATÜRK`e, Cumhuriyet`e ve demokrasinin tüm değerlerine gönülden bağlı olan göz doktoru hemşehrimiz Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI’ya takdim edilen sayısız ödül ve payeler onun başarı dolu 74 yıllık bir yaşam öyküsünü anlatmaya yeterli değil elbette. Kimileri sadece beceri ve sanatları ile kendilerini ifade edebilirler ve çevrelerini oluşturarak büyürler, Erol TURAÇLI ise hem mesleği, hem de insani özelliği ve hayırseverlikleriyle zaten büyüktür ve büyük kalacaktır.. Bu nedenle; dostlarına, hemşehrilerine, öğrencilerine sürekli ve daha fazla zaman ayırmaktadır.

 

TBMM’nin hemen karşısındaki bürosunda, konuklarına çay ve Niksar usulü çökelekli ikram ederken bile gözlerindeki Niksar özlemi ve yüzündeki memleketten uzakta olmanın verdiği heyecanlı hüznü görememek olası değildi. Bitip tükenmeyen yaşama sevinciyle ve her konuda yapıcı ve ülkeyi ve dünyayı değerlendirirken olumlu bakış açısıyla çevresindeki herkese örnek olan Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI ile birlikte olmak, anlattıklarını can kulağıyla dinlemek, şaka ve kahkahalarına eşlik edebilmek ne mutluluk verici bir şey.. Gerçek bir Türk aydınlığının yanısıra çok sayıda gerçekleştirdiği operasyonlarla Göz Hastalıkları konusunda da efsaneleşen hemşehrimizi ziyaret eden Ankara, Niksarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Ali ERDEM duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşırken şunları söyledi;

 

“Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI Ağabeyimizi anlatmada, yeterli sözcükleri bulup sıralamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Her konuda tam donanımlı olan büyüğümüz, hocamız, Niksar’ımızın gurur ve övünç kaynağı Erol Ağabey’imizin bugüne kadar yaptıklarını anlatabilmeye ve 74 yıla sığdırılmış bu başarı öyküsünü üç beş cümlede sıralamaya hangi birimizin gücü yeter ki? Önce Niksar sevdası, mesleğine aşırı derecede bağlılığı, çalışma şevki ve heyecanı, sonra tüm platformlardaki düzeyliliği, kültür ve sanata önem vermesi, bilim ve ilimi en değerli sayması onu, Mustafa Erol TURAÇLI yapan özelliklerinden sadece birkaçıdır. Hocamız, ‘her sorunun ancak eğitimle çözülebileceğini savunanlardan olmalı ki; adeta bu düşüncesini kanıtlarcasına doğup büyüdüğü memleketi Niksar’a bir eğitim yuvası, bir okul yaptırarak Niksarlı evlatlarımızın eğitimine asla unutamayacakları bir katkı sağlamıştır. Tüm Niksarlılar adına kendisine minnet ve şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

 

Bir akademisyen olarak üniversitelerde binlerce yeni tıp ögrencisi yetiştiren Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI, Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman DEMİREL’in de göz hekimliğini uzun yıllardır yapmaktadır. Görevli olduğu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden görkemli bir törenle emekli olan, evli ve iki çocuk sahibi Prof. Dr. TURAÇLI, geçmiş Niksar günlerini, anılarını, arkadaşlıklarını anlattığı sohbetinde duygularını şöyle dile getirdi;

 

 “ Son birkaç yıldır Niksar’ımızın adının televizyonlarda, gazete ve dergilerde sıkça duyulur olmasından dolayı duyduğum memnuniyetimi ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sadece Türkiye’de değil, neredeyse dünyanın birçok ülkesinde Niksar tanınıyor. Başarılı çalışmalarıyla Niksar Belediye Başkanımız Duran YADİGAR Beyi ve onun şahsında emeği geçen herkesi yapılan bu başarılı tanıtım çalışmalarından dolayı kutluyorum.

 

Çocukluğumun geçtiği sokakları, mekanları hatırlıyorum şimdi. O eski Niksar evlerimizin, koca konaklarımızın bir bir yokolduğunu duymak, görmek beni çok üzüyordu, ama şimdi içim rahat. Medyadan Niksar’daki yenilenme hareketini izlerken ‘Memleketimde çok güzel şeyler oluyor’ diye düşünüyorum. Bu çalışmaların yükü sadece belediye’nin sırtına binerse haksızlık olur, herkes bu yükü paylaşsın istiyorum. Niksar’ımızdaki resmi makamlara, sivil toplum kuruluşlarına, köklü ticari firmalarımıza da iş düşüyor. Konu Niksar ise herkes elinden geleni esirgememeli. Bu noktada İstanbul ve Ankara’daki Niksarlılar Derneklerini tebrik ediyorum.

 

Niksar’ımız geçmişte kaybettiği fırsatları yeniden kazanmak ve Niksar’ımızın değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için Niksar Belediye Başkanımız Duran YADİGAR Beyi  büyük bir şans olarak görüyorum. Niksar’ımızın; tarihi, kültürel, coğrafi, geleneksel ve doğal yapısı duyanlara şaşkınlık verecek kadar büyük ve derindir. Şimdi sıralamaya kalksam sayfalara sığdıramayız. Bu değerlerimizden mutlaka yararlanmamız gerekir. Miras niteliğindeki bu varlıklarımızı, Niksar’ımızın yarınları için, çocuklarımızın iş-güç sahibi olabilmeleri için değerlendirmeliyiz.   

 

Niksar, yıllar boyunca unutulan kimliğine kavuşuyor. İlçemiz, o görkemli geçmişinden alacağı güçle ülkemizin en gözde ve seçkin mekanlarından, aranan kentlerinden olacaktır eminim. Yeter ki; nitelikli çalışmalar yapalım ve umudumuzu asla yitirmeyelim. Bildiğiniz gibi; umut, bizi heyecanlandıran temel unsurdur. Umut, hep iyi şeylerin olacağının gizli işaretini, nüvesini içinde taşır. Umut arayıştır ve mutluluğun adıdır. Kısacası umut, yaşamın ta kendisidir. Bu anlamda sıkısıkıya sarılmalıyız umutlarımıza. Niksar’ımızın geleceği, bugün hayalmiş gibi görünen umutlarımızda gizlidir” dedi.

 

Turizm için hazırlanan bir kentin, öncelikle kent ölçeğinde sürdüreceği ve sürekliliği olan temizlik çalışması, sayısı artırılmış bakımlı tuvaletler, yol ve bağlantı arterlerine yakın tesis ve yöresel ürün satış noktalarının kurulması, yön tabelaları ve sosyal yaşam disiplinlerine de önem verilmesi gerektiğini de belirten Prof. Dr. Mustafa Erol TURAÇLI; Niksar’ın, gelecekte gözde ve kimlikli kent olma yönünde verdiği mücadeleyi başarılı bulduğunu ve her zaman -Niksar dışında yaşayan- Niksarlılar olarak destek vereceklerini ifade etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45